Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Zioła i przyprawy podnoszące wartość użytkową wyrobów mięsnych (Herbs and spices increasing the utility value of meat products)

Opis bibliograficzny

Zioła i przyprawy podnoszące wartość użytkową wyrobów mięsnych (Herbs and spices increasing the utility value of meat products). [AUT.] AGNIESZKA STAREK-WÓJCICKA, AGNIESZKA SAGAN, AGATA BLICHARZ-KANIA. Gosp. Mięs. 2023 Nr 1, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2023
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

W ostatnich latach konsumenci zwracają szczególną uwagę na wartość odżywczą produktów mięsnych, na ich cechy sensoryczne i dietetyczne. Obawa przed chorobami cywilizacyjnymi, których główną przyczyną jest niewłaściwy sposób odżywiania, sprawia, że rośnie zainteresowanie wyrobami niskotłuszczowymi, o obniżonej zawartości cholesterolu czy soli. Zmusza to producentów żywności do poszukiwania alternatywnych metod i środków produkcji, które z jednej strony pozwolą spełniać wymagania ich klientów w stosunku do gotowych wyrobów, z drugiej zaś obniżą koszty produkcji. Niezależnie od tych trendów, każdy z nas oczekuje, aby produkty były wygodne i szybkie w przygotowaniu do spożycia, a jednocześnie trwałe i dyspozycyjne. Poprawę wartości użytkowej wyrobów mięsnych można osiągnąć poprzez bezpośrednie włączenie podczas ich przetwarzania ziół i przypraw.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50330) wydawnictwo ciągłe #50330

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:1 lutego 2023 08:47
Ostatnia aktualizacja:1 lutego 2023 13:26

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się