Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Dry matter losses in silages resulting from epiphytic microbiota activity—a comprehensive study.

Opis bibliograficzny

Dry matter losses in silages resulting from epiphytic microbiota activity—a comprehensive study. [AUT.] BARBARA WRÓBEL, JANUSZ NOWAK, [AUT. KORESP.] AGATA FABISZEWSKA, [AUT.] ANNA PASZKIEWICZ-JASIŃSKA, WOJCIECH PRZYSTUPA. Agronomy-Basel 2023 Vol. 13 Issue 2 Article number 450, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agronomy13020450
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agronomy-Basel 2023 Vol. 13 Issue 2, Article number 450
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

An overview was made of dry matter (DM) and quality losses that occur during the ensiling process. The aim was to review the current knowledge on the course of the fermentation pathways in various raw materials and the loss of DM accompanying this process. This review discusses the main groups of microorganisms involved in the ensiling process, the accompanying fermentation patterns, and the resulting DM losses. The possibility of reducing DM and quality losses during the ensiling process in practice is presented. The paper concludes with future perspectives and recommended management practices to reduce losses over the whole ensiling process.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50361) wydawnictwo ciągłe #50361

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,300
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:8 lutego 2023 09:15
Ostatnia aktualizacja:21 czerwca 2024 12:58

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się