Transport wewnętrzny surowca (Internal transport of raw material)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W zakładach mięsnych niezbędne jest stosowanie różnych środków transportu wewnętrznego. Specyfikacja, a przede wszystkim różnorodność surowców warunkuje wiele różnych metod transportowych. Spośród najczęściej wykorzystywanych są: transport pneumatyczny (przewodowy) – do konfiskat, produktów półpłynnych lub o nieprzyjemnym zapachu, transport za pomocą różnych przenośników np. tacowy do transportu jelit lub podrobów na linii ubojowej, transport za pomocą dźwignic, podwieszany do transportu np. półtusz. Istnieją jeszcze wszelkiego rodzaju wózki transportowe służące do transportu produktów umieszczanych na paletach. Wszystkie te środki transportu muszą spełniać odpowiednie warunki i powinny być wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 3 marca 2023 10:35 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 3 marca 2023 10:36 |