Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Analysis of transport conditions for frozen food on the way from the shop to home.

Opis bibliograficzny

Analysis of transport conditions for frozen food on the way from the shop to home. [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL-KOWALCZYK, [AUT. KORESP.] DARIUSZ GÓRAL, [AUT.] PIOTR NAKONIECZNY. Transp. Telecommun. J. 2023 Vol. 24 Iss. 2 s. 97-109, il., bibliogr., sum. DOI: 10.2478/ttj-2023-0009
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Transport and Telecommunication Journal 2023 Vol. 24 Iss. 2, s. 97-109
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The transport of temperature sensitive products takes place under special conditions defined by specific agreements and international standards. The only exception to this rule is consumer transport. This transport is carried out by the consumer and takes place on the way home from the shop. The study examined consumers' awareness of the consumer transport of frozen food and analysed this type of transport in terms of the continuity of the cold chain. Such situation affects the deterioration of frozen food quality especially in case of its later storage in the home freezer. It was found that the average distance that customers cover from shop to home was 4.98 km. They usually used a car and covered this distance in an average of 12.85 minutes. During the summer months, this time is sufficient to partially thaw a package of frozen vegetables. Only 33% of the respondents used insulated bags to protect frozen food on the way home. When analysing the transport of frozen raw material carried out by consumers in real conditions, the use of insulated bags was found to be justified. These bags are able to keep the temperature of the packed raw material below -5°C. It was found that the legal imposition of the necessity to use such bags or the introduction by the manufacturer of frozen food of appropriate packaging protecting the food against transport at inappropriate temperatures in the summer months is necessary

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50528) wydawnictwo ciągłe #50528

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,100
Impact Factor
Q3
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 kwietnia 2023 09:31
Ostatnia aktualizacja:22 czerwca 2024 11:37

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się