Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Application of structured plant oils in selected food products.

AUT. KORESP. KATARZYNA KOZŁOWICZ.

Opis bibliograficzny

Application of structured plant oils in selected food products. [AUT. KORESP.] KATARZYNA KOZŁOWICZ. Agricultural Engineering 2023 Vol. 27 Nr 1 s.99-111, il., bibliogr., streszcz., sum. DOI: 10.2478/agriceng-2023-0008
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agricultural Engineering 2023 Vol. 27 Nr 1, s.99-111
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The joint statutory recommendations developed by the UN Food and Agriculture Organization (FAO) and the World Health Organization (WHO), the greater consumer awareness, and environmental consider-ations confirm the need to reduce the consumption of saturated fatty acids in the human diet. This has contributed to the development of in-novative methods for replacement of saturated fats in food products. Oleogels obtained with various methods are such an alternative. There-fore, the study was focused on the analysis of the current applications of oleogels in selected food products and elucidation of the mechanisms of oleogel formation. As indicated by many researchers, oleogels (struc-tured oils) can replace trans and saturated fats in food products and can be used in the production of spreads as well as bakery, confectionery, and dairy products. However, there are still many challenges and tech-nological problems preventing commercial application of oleogels in the industry. It is also important to develop oleogels with higher physi-cal and antioxidant stability, which will be used in a wide range of food products manufactured in varying production conditions and give the final products the desired sensory properties. Nevertheless, given its nu-tritional and environmental values, oleogelation has great potential for future industrial use.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50633) wydawnictwo ciągłe #50633

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:6 czerwca 2023 13:18
Ostatnia aktualizacja:19 lipca 2023 10:27

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się