Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Food safety culture assessment. Sars-cov-2 perspective.

Opis bibliograficzny

Food safety culture assessment. Sars-cov-2 perspective. [AUT. KORESP.] MAŁGORZATA Z. WIŚNIEWSKA, [AUT.] EUGENIA CZERNYSZEWICZ, TOMASZ GRYBEK. Int. J. Qual. Res. 2023 Vol. 17 Iss.2 s. 485-500, il., bibliogr., sum. DOI: 10.24874/IJQR17.02-12
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Journal for Quality Research 2023 Vol. 17 Iss.2, s. 485-500
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This paper investigates the phenomenon of food safety culture (FSC) from the perspective of SARS-CoV-2-related hazards. The importance of FSC in the context of organizational culture, and its role in strengthening the quality and food safety management system were explained. The aim of the article is to propose the tool to measure and assess the level FSC concerning the risk connected with SARS-CoV-2 contamination. The SARS-CoV-2-based FSC assessment tool have been developed and the reliability of this tools have been confirmed. It was possible to identify the overall and the partial FSC levels in seafood company and to show which variables most significantly affect the employees behavior, and beliefs against food safety, and based on that areas for further improvement. The tool propsed by us may be applied by various food entities, especially those interested in meeting the mandatory requirements contained in the current EU food law.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne (CC-BY-NC); Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50640) wydawnictwo ciągłe #50640

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,200
Impact Factor
Q4
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 czerwca 2023 14:03
Ostatnia aktualizacja:27 lipca 2023 09:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się