Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Declared non-buyers of organic food: A study of young British and Polish consumer profiles.

Opis bibliograficzny

Declared non-buyers of organic food: A study of young British and Polish consumer profiles. [AUT.] ALEKSANDRA KOWALSKA, [AUT. KORESP.] JULIA WOJCIECHOWSKA-SOLIS, [AUT.] MILENA BIENIEK, MONIKA RATAJCZYK, LOUISE MANNING. Ekonomista 2023 Vol. 1 s. 28-50, il., bibliogr., streszcz., sum. DOI: 10.52335/ekon/161833
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Ekonomista 2023 Vol. 1, s. 28-50
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of this study is to determine the profile of young consumers in Poland and the United Kingdom who, despite being environmentally aware, do not purchase organic food. The data are taken from a 2021 survey of 624 young consumers who claimed that they did not purchase organic food (i.e. who described themselves as non-buyers). A more pro-environmental attitude was observed among young British consumers. The main barriers to purchasing organic products in both countries were being too expensive, problems with availability, a lack of consumer interest, and in Poland, competition from home-grown foods. Food acquired directly from farmers, and domestic and local food were all seen as viable alternatives to organic food. British non-buyers are more likely to buy food products marketed as sustainable, but less likely to purchase home-grown food, than their Polish counterparts. Most studies to date have been conducted in a single country and have focused on consumers. The present study rectifies this deficiency. It additionally contributes to the literature on the perceived value of organic food by demonstrating that the environmental and social values held by young non-buyers have not translated into greater interest in organic food per se. This is despite the fact that non-buyers of organic food often have a positive opinion on these products and perceive them as healthy, safe, high quality, strictly controlled, trustworthy, and authentic. Another barrier to organic market development might be the coexistence of differing (sometimes conflicting) opinions on the organic food system among young people of the same or different cultural backgrounds. If so, then politicians and business people should be well advised to take this into account.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50644) wydawnictwo ciągłe #50644

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,200
Impact Factor
Q4
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 czerwca 2023 16:35
Ostatnia aktualizacja:2 sierpnia 2023 08:36

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się