Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Health and safety aspects of traditional European meat products. A review.

Opis bibliograficzny

Health and safety aspects of traditional European meat products. A review. [AUT. KORESP.] MICHAŁ HALAGARDA, KAROLINA WÓJCIAK. Meat Sci. 2023 Vol. 184 108623, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.meatsci.2021.108623
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
MEAT SCIENCE 2023 Vol. 184, 108623
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Meat products constitute one of the most important groups of traditional foods. Thanks to the unique and favorable organoleptic characteristics, and high quality, they are willingly chosen by consumers. Lately, there has been a growing concern over the health aspects of these products. Therefore, the aim of this study was to analyze the nutritional value and factors affecting quality and health safety of traditional meat products on the basis of available literature. The study findings have revealed various issues with uniformity of traditional meat products. Products of the same name may differ substantially considering nutritional value. Reports also indicate that there are some discrepancies which can be attributed to product character (traditional/conventional). They mainly concern the content of moisture, protein, salt, fat, and fatty acid profile. Research suggests that traditional meat products may also be associated with some health safety issues, such as the presence of pathogens, poly- cyclic aromatic hydrocarbons, nitrate and nitrite residues, N-nitrosamines, biogenic amines and heavy metals.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50726) wydawnictwo ciągłe #50726

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,700
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:13 lipca 2023 08:50
Ostatnia aktualizacja:1 lipca 2024 11:26

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się