Mleko i sery jako źródło infekcji dla ludzi (Milk and cheese as a source of human infection)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Contaminated food, including milk and dairy products, is the cause of health problems, important both from the point of view of an individual and families, populations or countries. Raw milk that has not been thermally treated and the cheeses made from it can be transmitters of many microorganisms that are dangerous to humans and can be found in the body of an infected animal. Food borne pathogens such as Campylobacter jejuni, Salmonella spp., Listeria monocytogenes and toxic (STEC) strains of E. coli can come from the cow itself or from its environment. These microorganisms can enter the milk indirectly from the environment (insufficient hygiene) and directly as a result of excretion into the milk by an infected animal. The paper describes the most important food pathogens causing food poisoning after consumption of milk (including pasteurized milk) and cheese
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 12 września 2023 11:16 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 12 września 2023 11:17 |