Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Recent trends in the application of oilseed-derived protein hydrolysates as functional foods.

Opis bibliograficzny

Recent trends in the application of oilseed-derived protein hydrolysates as functional foods. [AUT.] KATARZYNA GARBACZ, [AUT. KORESP.] JACEK WAWRZYKOWSKI, [AUT.] MICHAŁ CZELEJ, TOMASZ CZERNECKI, ADAM WAŚKO. Foods 2023 Vol. 12 Issue 20 Article number 3861, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/foods12203861
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Foods 2023 Vol. 12 Issue 20, Article number 3861
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca przeglądowa

Streszczenia

Oilseed-derived proteins have emerged as an excellent alternative to animal sources for the production of bioactive peptides. The bioactivities exhibited by peptides derived from plant proteins encompass a wide range of health-promoting and disease-preventing effects. Peptides demonstrate potential capabilities in managing diseases associated with free radicals and regulating blood pressure. They can also exhibit properties that lower blood sugar levels and modify immune responses. In addition to their bioactivities, plant-derived bioactive peptides also possess various functional properties that contribute to their versatility. An illustration of this potential can be the ability of peptides to significantly improve food preservation and reduce lipid content. Consequently, plant-derived bioactive peptides hold great promise as ingredients to develop functional products. This comprehensive review aims to provide an overview of the research progress made in the elucidation of the biological activities and functional properties of oilseed-derived proteins. The ultimate objective is to enhance the understanding of plant-derived bioactive peptides and provide valuable insights for further research and use in the food and medicine industries.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51327) wydawnictwo ciągłe #51327

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
4,700
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 stycznia 2024 11:25
Ostatnia aktualizacja:24 czerwca 2024 14:34

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się