Najnowsze postępy w zastosowaniu technologii zimnej plazmy w żywności pochodzenia zwierzęcego (Recent advances in the application of cold plasma technology in food of animal origin)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Rosnące zapotrzebowanie konsumentów na zrównoważoną produkcję żywności, a także świeże, zdrowe i bezpieczne wyroby spożywcze doprowadziło do opracowania nowych metod obróbki. Zimna plazma stała się w ostatnim czasie przedmiotem dużego zainteresowania przemysłu mięsnego ze względu na jej potencjał zwiększania bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa i jego przetworów przy jednoczesnym zachowaniu ich jakości i wartości odżywczej.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 14 czerwca 2024 08:19 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 14 czerwca 2024 08:20 |