Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Nutritional education in polish companies: employee needs and the role of employers in health promotion.

Opis bibliograficzny

Nutritional education in polish companies: employee needs and the role of employers in health promotion. [AUT. KORESP.] ANNA KATARZYNA MAZUREK-KUSIAK, [AUT.] ANDRZEJ SOROKA, AGNIESZKA GODLEWSKA. Nutrients 2024 Vol. 16 Iss. 19 Article number: 3376, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Nutrients 2024 Vol. 16 Iss. 19, Article number: 3376.
Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The modern work environment is constantly evolving, and with it, the emphasis on employee health and well-being is increasing. Background: Nutritional education has become a key component of health promotion strategies in many companies that recognize the benefits of healthy eating habits for enhancing efficiency and job satisfaction. Objectives: The aim of this study was to understand employees’ nutritional needs at work, and to assess the support provided by employers. The analysis focused on employees’ eating habits and their attitudes towards eating at work, motives and barriers to healthy eating. Methods: The study was conducted using an anonymous survey completed by 1.056 individuals from across Poland. A discriminant function was selected for data analysis, which examined the differences between groups. Results/Conclusions: The larger enterprises are more inclined to establish meal consumption spaces, which contributes to a more organised work culture. The larger the business, the more time employees spend eating meals, it being influenced by better-developed eating facilities, which undoubtedly encourages the workers to take longer breaks. The people with obesity were found to place the highest value on healthy food options and the people with a normal BMI are more responsive to healthy food subsidies, nutritional advice provided by a dietitian, and access to fitness facilities.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51987) wydawnictwo ciągłe #51987

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,000
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 października 2024 08:28
Ostatnia aktualizacja:12 czerwca 2025 11:42

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się