Impact of mill rolls gabs and delay of harvesting date of wheat crop on some properties of flour.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The study was performed to evaluate the influence of delay of wheat harvesting date, wheat cultivar and roll gaps on milling results. Three soft Iraqi wheat cultivars (Wheat Abugraib W1, Babylon W3, and Tahady W4) and one soft Spain cultivar (Barcelona W2) were used in the experiment. Experiment of milling was performed on a laboratory roll mill at two different harvesting date (full maturity) and (20 days after maturity) by using two roll gaps: 0.3 and 0.5 mm. The mill was connected to a computer system in order to record energy consumption of grinding. Sifter Lap was used to estimate the mean particle size of ground material. Higher values of energy consumption and mean particle size for Spain and Iraqi soft wheat cultivars were compared. As the roll gaps increased, the mean particle size and energy consumption had been decreased at the conditions of experiment. The statistical analyses showed clear differences for all grinding tests results
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 22 października 2024 14:17 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 23 października 2024 09:41 |