Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Probiotic yeasts and how to find them—from spoilage to probiotic.

Opis bibliograficzny

Probiotic yeasts and how to find them—from spoilage to probiotic. [AUT.] ADAM STANISZEWSKI, PATRYCJA STANISZEWSKA, [AUT. KORESP.] MONIKA KORDOWSKA-WIATER. Appl. Sci.-Basel 2024 Volume 14 Issue 24 Article number: 11698, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/app142411698
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Applied Sciences 2024 Volume 14 Issue 24, Article number: 11698.
Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

In the last decade, probiotic yeasts have gained more attention from the scientific community. However, over the decades, researchers have mostly viewed spoilage yeasts as unnecessary and unwanted contamination without considering any of their potentially positive properties. This often led to oversights and the loss of many potentially interesting yeast strains. In this study, we have screened multiple spoilage yeast strains from various spoiled food products and assessed their potential as probiotic candidates. Within this research, we identified two promising probiotic candidates, 113_Metsch_pulcherrima and 101_Pich_kudriavzevii.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52179) wydawnictwo ciągłe #52179

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,500
Impact Factor
Q2
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:16 grudnia 2024 15:09
Ostatnia aktualizacja:17 grudnia 2024 21:55

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się