Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

A concept of sustainable revalorization of the cultural and historical heritage of red tavern on Turystyczna street in Lublin (Poland).

Opis bibliograficzny

A concept of sustainable revalorization of the cultural and historical heritage of red tavern on Turystyczna street in Lublin (Poland). [AUT. KORESP.] MARGOT DUDKIEWICZ-PIETRZYK, EWA MIŁKOWSKA, [AUT.] PAULINA GOLIANEK. Sustainability 2025 Vol. 17 Iss. 11 Article number: 5189, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/su17115189
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Sustainability 2025 Vol. 17 Iss. 11, Article number: 5189
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

This article addresses the issue of historical heritage revitalization using the example of a tavern. The concept presented in this study constitutes an attempt to establish a connection between the community’s tangible historical legacy and the green space that both highlights and reinforces its significance. The Tatary district in Lublin includes areas along Mełgiewska Street, Zadębie III, and the village of Hajdów. It is a residential and industrial district with landmarks such as the Graff Manor and the Krauze Brothers’ Mill. Since the Middle Ages, a crossing existed here at the narrowing of the Bystrzyca River valley, where major communication routes from Lithuania to Łęczna and from Ruthenia to Mełgiew intersected. Located in this area, the Red Inn has one of the oldest culinary traditions in Lublin, dating back to the 16th century. The building is listed in the register of monuments under number A/268. The revitalization of this currently non-operational inn should focus on restoring the building to preserve its original character and historical value while adapting it to modern standards. The inn and its surroundings have been subjected to field analyses on multiple research levels, culminating in a land development project. A key element of the plantings here are native species that support biodiversity.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 52677) wydawnictwo ciągłe #52677

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,300
Impact Factor
Q2
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 czerwca 2025 08:49
Ostatnia aktualizacja:7 lipca 2025 10:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się