Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek.

Opis bibliograficzny

Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek. [RED.] WITOLD CHABUZ, BOŻENA NOWAKOWICZ-DĘBEK. Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 131 s, il. bibliogr., sum, 978- 83-7259-263-7.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
131 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2017
Język: Polski
Charakter formalny: Książka w języku polskim
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Informacje dodatkowe

Liczba arkuszy wydawniczych:10.70
Rekordy powiązane:Wpływ betainy i choliny na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi indyczek rzeźnych. [AUT.] KATARZYNA ABRAMOWICZ, ADRIANNA RAFALSKA, MAGDALENA KRAUZE. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 18-24, il., bibliogr. sum, 978-83-7259-263-7.
Czynniki warunkujące jakość higieniczną mleka towarowego. [AUT.] JOANNA WOLSZCZAK, JUSTYNA WRÓBLEWSKA, ANNA WOLANCIUK, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, KAROLINA KASPRZAK-FILIPEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 25-31, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Lizozym – budowa, funkcje, zastosowanie. [AUT.] JUSTYNA BOCHNAK, KAMIL DRABIK, ADRIAN PLUTA, JUSTYNA BATKOWSKA, ALICJA BUDZYŃSKA. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 32-38, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie. [AUT.] MARCIN HAŁABIS, MARCIN BANY, NATALIA HEŁETKANYCZ, DANUTA DĄBROWSKA, JAKUB CEREGRZYN. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 39-47, 978-83-7259-263-7.
Zdrowotność gruczołu mlekowego u krów z uwzględnieniem lokalnych ras bydła. [AUT.] MILENA LENTY, PAULINA ZEMŁA, AGNIESZKA WYWŁOKA, MARLENA ZIĘBA, AGNIESZKA HELON, MONIKA WDOWIAK, WITOLD CHABUZ, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 48-55, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Możliwość wykorzystania wybranych szczepów bakterii mlekowych wzbogaconych jonami magnezu do produkcji żywnościprobiotycznej. [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL, URSZULA PANKIEWICZ. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 56-61, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Możliwość wykorzystania analizy zawartości glutationu w diagnostyce zdrowia drobiu. [AUT.] DANIEL STĘPNIOWSKI, KATARZYNA OGNIK, EWELINA CHOLEWIŃSKA, ALEKSANDRA WOJEWODA, PATRYCJA CHOMA. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 62-68, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Ceruloplazmina – wskaźnik przydatny w obrazowaniu statusu immunologicznego oraz oksydoredukcyjnego organizmu. [AUT.] TOMASZ WODYK, EWELINA CHOLEWIŃSKA, WERONIKA BLICHARZ, DANIEL STĘPNIOWSKI, KATARZYNA OGNIK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 69-75, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Zioła i fitobiotyki w żywieniu zwierząt. [AUT.] RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, MACIEJ BĄKOWSKI, KATARZYNA KĘPKA, LORETTA KŁODZIŃSKA, PAULINA GŁÓWKA, KRYSTIAN STROJNY, ALICJA BUDZYŃSKA, ADRIAN KUBACZYŃSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 81-87, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Charakterystyka głównych czynników decydujących o długości użytkowania krów mlecznych. [AUT.] IRENEUSZ POŻAK, ALEKSANDRA SKROBISZ, SYLWESTER WALCZAK, PIOTR STANEK, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 87-93, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Analiza porównawcza prób miodów polskich pod względem zawartości wody. [AUT.] PAULINA PACIA, AGNIESZKA RUDNICKA, PAWEŁ MIGDAŁ. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 94-99, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Ocena jakości mleka towarowego dostarczanego do wybranej spółdzielni mleczarskiej położonej na terenie Podlasia. [AUT.] JUSTYNA WRÓBLEWSKA, JOANNA WOLSZCZAK, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, ANNA WOLANCIUK, KAROLINA KASPRZAK-FILIPEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 100-108, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Jakość żywności ekologicznej. [AUT.] PAULINA WIDZ, KARINA GMURKOWSKA, ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, PIOTR STANEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 109-115, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Wskaźniki dobrostanu i ich wpływ na jakość mleka krowiego. [AUT.] EWA CIEBIEŃ, IZABELA WOJTYSIAK, PIOTR STANEK, JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 116-122, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Wpływ żywienia zwierząt na kształtowanie się statusu antyoksydacyjnego krwi i tkanek. [AUT.] ALEKSANDRA WOJEWODA, EWELINA CHOLEWIŃSKA, ADRIANNA RAFALSKA, KINGA PATAJ, TOMASZ WODYK, KATARZYNA OGNIK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 123-129, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Rekord utworzony:19 października 2017 09:51
Ostatnia aktualizacja:27 listopada 2021 11:14

Identyfikatory

ISBN: 978- 83-7259-263-7
BPP ID: (59, 42686) wydawnictwo zwarte #42686

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się