Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland = XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.

Opis bibliograficzny

XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland = XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej. [B. m. wyd. 2019], 137 s.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
137 s.
Rok: 2019
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: inne

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Wpływ różnych proporcji argininy, metioniny i lizyny w diecie indyków na wyniki odchowu oraz wybrane wskaźniki metabolizmu (The effect of different dietary ratios of arginine, methionine and lysine in the turkey diet on the performance and selected metabolism parameters). [AUT.] Z. CAŁYNIUK, K. OGNIK, D. MIKULSKI, J. JANKOWSKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 14-15, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
WpływBacillus subtilis PB6 na odporność i parametry histologiczno – mikrobiologiczne jelita czczego u kurcząt (The effect of a probiotic preparation containing Bacillus subtilisPB6 on performance, immune status, the histological parameters and microbiological profile of the jejunum in chickens). [AUT.] P. JURCZAK, K. ABRAMOWICZ, M. KRAUZE, K. OGNIK. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 20-21, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
System chowu niosek a zawartość cholesterolu w żółtkach jaj (63The rearing system of laying hens and cholesterol content in egg yolks). [AUT.] J. BATKOWSKA, K. DRABIK, K. VASIUKOV, P. SKAŁECKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 62-63, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Zmiany jakości surowca jajczarskiego w zależności od początkowych cech fizycznych jaj (Changes in the quality of egg raw material depending on the initial physical characteristics of eggs). [AUT.] J. BATKOWSKA, A. BRODACKI, K. DRABIK. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 64-65, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wybrane aspekty składu chemicznego jaj kurzych (Chosen aspects of the chicken eggs chemical composition). [AUT.] K. DRABIK, J. BATKOWSKA, A. CZECH, A. ADAMCZUK, A. BRODACKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 76-77, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wpływ wieku niosek na aktywność lizozymu w białku jaj kurzych (The impact of hens’ age on the eggs quality and lysozyme activity). [AUT.] J. BATKOWSKA, K. DRABIK, D. BANASZEWSKA, B. BIESIADA-DRZAZGA. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 98-99, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Optymalizacja doboru osobników do kojarzeń w rodzie A-55 kaczek pekin krajowy (Optimization of mating schemes in A-55 Peking duck’s breeding line). [AUT.] K. KASPEREK, S. KNAGA, E. WENCEK, A. BELT, M. PAŁYSZKA, G. ZIĘBA. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 100-101, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Stosunek argininy, metioniny oraz lizyny w diecie indyków reguluje ekspresję genów warunkujących integralność jelit (Different dietary ratios of arginine, methionine and lysine affect expression of genes regulating tight junction in turkeys). [AUT.] P. KONIECZKA, D. MIKULSKI, K. OGNIK, J. JANKOWSKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 102-103, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wpływ fermentowanego makuchu rzepakowego na profil kwasów tłuszczowych i status oksydoredukcyjny mięsa indyków (The effect of fermented rapeseed cake on fatty acids composition and antioxidant status of turkey meat). [AUT.] A. DRAŻBO, K. OGNIK, K. KOZŁOWSKI, J. JANKOWSKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s.112-113, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wpływ dodatku nanocząstek chromu i pikolinianu chromu do diety kurcząt na wyniki odchowu oraz poziom wybranych hormonów (The effect of the addition of chromium nanoparticles and chromium picolinate to the chicken diet on the performance and level of selected hormones). [AUT.] A. STĘPNIOWSKA, K. KOZŁOWSKI, K. OGNIK, A. CZECH, A. DRAŻBO, J. JANKOWSKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 116-117, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wpływ dodatku nanocząstek chromu i pikolinianu chromu do diety kurcząt na obraz histologiczny wątroby oraz status oksydoredukcyjny wybranych tkanek (The effect of the addition of chromium nanoparticles and chromium picolinate on the chicken diet on the histological picture of the liver and the redox status of selected tissues). [AUT.] A. STĘPNIOWSKA, E. RUSINEK-PRYSTUPA, K. KOZŁOWSKI, K. TUTAJ, A. DRAŻBO, M. KRAUZE. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 118-1119, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Wpływ stosowania mączek z owadów (Tenebrio molitor i Hermetia illucens) w żywieniu indyków na wyniki odchowu, wybrane wskaźniki metabolizmu oraz status immunologiczny (The effect of full-fat insect meals from Tenebrio molitor and Hermetia illucens added to the diet of turkeys on growth performance, metabolic parameters and immune status). [AUT.] I. SEMBRATOWICZ, E. CHOLEWIŃSKA, K. KOZŁOWSKI, K. OGNIK, D. JÓZEFIAK, J. JANKOWSKI. W: XXXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA „Nauka praktyce – praktyka nauce” : Streszczenia doniesień naukowych, 04-06.09.2019 r., Polańczyk, Poland (XXXI International Poultry Science Symposium PB WPSA “Science to Practice – Practice to Science” : Book of research abstracts / Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej.) s. 122-123, Streszczenie w języku polskim i angielskim. [B. m. wyd. 2019], [b. wyd.].
Rekord utworzony:11 września 2019 08:56
Ostatnia aktualizacja:11 września 2019 10:32

Identyfikatory

BPP ID: (59, 45799) wydawnictwo zwarte #45799

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się