Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Sweet potato (Ipomoea batatas L. [Lam]) as an alternative to climate change in Europe.

Opis bibliograficzny

Sweet potato (Ipomoea batatas L. [Lam]) as an alternative to climate change in Europe. [AUT.] BARBARA SAWICKA, BARBARA KROCHMAL-MARCZAK, A. OLUTOSIN OTEKUNRIN, DOMINIKA SKIBA. W: International Conference on Emerging Technology and Interdisciplinary Sciences (ICETIS 2021) : Social media accessibility: Opportunities and challenges for rural communities [b.m.] 2022, s. 196-204, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
International Conference on Emerging Technology and Interdisciplinary Sciences (ICETIS 2021) : Social media accessibility: Opportunities and challenges for rural communities, s. 196-204
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Referat zjazdowy konferencji miedzynarodowej
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Climate changes in the recent period, with a tendency to increase pedological and atmospheric droughts, determine Europe to choose new plant species that can more easily withstand thermal and hydrothermal stress, because the southern part of Hungary, Romania, Slovakia, and Poland is a natural background, who favouring of significant the impact of drought on crops. The importance of growing sweet potatoes is dueboth to the possibility of expanding the yield in areas where potatoes are degenerating and the need to diversify the vegetable assortment with less known species but with high nutritional value that will effectively use the mesoclimatic conditions, especially in sandy soil in of Romania, or Polish. New varieties of sweet potatoes to establish profitability of their cultivation in marginal soils in south-eastern and central-eastern Europe. The high nutritional, energy, pharmacological and fodder value of sweet potato is an important subject of scientific research, not only in America, Africa, and Asia, but also in Europe under the conditions of climate change. The content of basic substances, such as carbohydrates, proteins, lipids, carotenoids, anthocyanin’s,

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Na Tych Samych Warunkach (CC-BY-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (59, 48496) wydawnictwo zwarte #48496

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:4 lipca 2022 13:19
Ostatnia aktualizacja:4 lipca 2022 13:23

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się