Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Antimicrobial activity of ethanolic extract of Juglans Regia L. Against candida albicans.

Opis bibliograficzny

Antimicrobial activity of ethanolic extract of Juglans Regia L. Against candida albicans. [AUT.] AGATA KLIMCZAK, KAMILA RYBCZYŃSKA-TKACZYK, MICHAŁ ARCISZEWSKI, MACIEJ KOŁODZIEJCZYK. W: CER Comparative European Research 2019 : Proceedings | Research Track of the 11th Biannual CER Comparative European Research Conference : International Scientific Conference for Ph.D. students of EU countries, March 25-27, 2019, London London 2019, Sciemcee Publishing, s. 65-67, bibliogr., streszcz.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
CER Comparative European Research 2019 : Proceedings | Research Track of the 11th Biannual CER Comparative European Research Conference : International Scientific Conference for Ph.D. students of EU countries, March 25-27, 2019, London, s. 65-67
Wydawca:
Sciemcee Publishing
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Referat zjazdowy konferencji miedzynarodowej
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The substances contained in seed shells, above-ground bodies and underground bodies - especially Juglon, which is strictly considered as natural medicinal substances, are now an alternative to synthetic preparations. In the conference will be presented and discussed influence of ethanolic walnut extract (Juglans regia L.) commonly referred as „Orzechówka” against yeast Candida albicans. The conducted experiment is the next stage of the research conducted in the field of antimicrobial properties of alcoholic walnut extract. The ethanolic extract of Juglans regia L. were tested against yeast Candida albicans ATCC 90028 obtained from the American Type Culture Collection (ATCC, distributors: LGC Standards, Łomianki, Poland). The MIC was the lowest concentration of extract which prevents visible growth of C. albicans

Open Access

Tryb dostępu: inne Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

e-ISBN: 978-1-9993071-2-7
BPP ID: (59, 48557) wydawnictwo zwarte #48557

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:12 sierpnia 2022 11:47
Ostatnia aktualizacja:12 sierpnia 2022 11:47

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się