Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej.

Opis bibliograficzny

Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej. [RED.] MAREK BABICZ, KINGA KROPIWIEC-DOMAŃSKA. Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, 228 s, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
228 s.
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Rok: 2022
Język: Polski
Charakter formalny: Książka
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Na Tych Samych Warunkach (CC-BY-SA) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Informacje dodatkowe

Rekordy powiązane:Aktywność biologiczna i wykorzystanie czosnku niedźwiedziego (Allium ursinum L.) (Biological activity and application of ramsons (Allium ursinum L.)). [AUT.] ALEKSANDRA CHRAPEK, MAŁGORZATA KUŚMIERZ, KAROLINA PITURA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 7-12, bibliogr., sum.
Wykorzystanie lawendy (Lavandula angustifolia Mill.) w kosmetologii (The use of lavender (Lavandula angustifolia Mill.) in cosmetology). [AUT.] ALEKSANDRA CHRZANOWSKA, GABRIELA BZÓWKA, WIKTORIA BERANTEK, ELIZA WARGALA, IZABELA KOT. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 13-20, bibliogr., sum.
Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów przeciwzmarszczkowych (Differences in physicochemical and sensory properties of anti-wrinkle creams). [AUT.] JUSTYNA CIEĆKO, ADRIANNA ROMAŃSKA, MAREK KOWALCZYK, PIOTR DOMARADZKI. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 21-29, il., bibliogr., sum.
Zmiany fizykochemiczne i sensoryczne zachodzące w produktach kosmetycznych (Physicochemical and sensory changes occurring in cosmetic products). [AUT.] JUSTYNA CIEĆKO, ADRIANNA ROMAŃSKA, MAREK KOWALCZYK, PIOTR DOMARADZKI. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 30-35, il., bibliogr., sum.
Aktywność przeciwutleniająca wybranych produktów mlecznych - badania in silico i in vitro (Antioxidant activity of selected dairy products – research in silico and in vitro). [AUT.] PATRYCJA GAZDA, ŁUKASZ SIŁKA, [AUT. KORESP.] PAULINA KĘSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 36-45, il., bibliogr.
Ocena jakości soków tłoczonych z rozmrożonych białych winogron deserowych (Quality assessment of juice extracted from thawed white table grapes). [AUT.] SAVELII ISHCHENKO, OLA KUŚMIREK, EMILIA OSMÓLSKA, KOSTIANTYN VASIUKOV. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 46-53, il., bibliogr., sum.
Nasiona kawowca – korzystny surowiec w przemyśle kosmetycznym, spożywczym oraz farmaceutycznym (Coffee seeds – a beneficial raw material in the cosmetics, food and pharmaceutical industries). [AUT.] ALEKSANDRA KAMIENIK, PATRYCJA DZIEDZIC, ELIZA WARGALA, KATARZYNA RUBINOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 54-60, bibliogr., sum.
Porównanie jakości wybranych passat pomidorowych dostępnych na rynku krajowym (A comparison of the quality of selected tomato passats available on the domestic market). [AUT.] KINGA KONOFAŁ, DARIUSZ KOWALCZYK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 61-69, bibliogr., sum. DOI: 10.24326/mon.2022.8
Zastosowanie i właściwości miodu oraz wosku pszczelego (cera alba) w kosmetologii, farmakologii oraz przemyśle spożywczym (The use and properties of honey and beeswax (cera alba) in cosmetology, pharmacology and the food industry). [AUT.] ŁUCJA KOSZCZKA, ANETA TULEJBICZ, ELIZA WARGALA, PATRYCJA SKOWRONEK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 70-77, bibliogr., sum.
Muchomor czerwony (Amanita muscaria (L.) Lam.) – trujący eliksir nieśmiertelności. [AUT.] MAGDALENA KOWALSKA, MAŁGORZATA KUŚMIERZ, MAGDALENA WALASEK-JANUSZ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 78-84, il., bibliogr., sum.
Wykorzystanie składników pochodzenia zwierzęcego w przemyśle perfumeryjnym (The use of animal ingredients in the perfume industry). [AUT.] JULIA KUSY, ANNA MASŁOWSKA, EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 85-92, il., bibliogr., sum.
Olej z nasion wiesiołka dla zdrowia i urody (Evening primrose seed oil for health and beauty). [AUT.] MONIKA ŁUGOWSKA, ALEKSANDRA KURZAJEWSKA, KATARZYNA RUBINOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 93-100, il., bibliogr., sum.
Ocena stanu wiedzy konsumentów na temat dermokosmetyków (Assessment of consumers’ knowledge towards dermocosmetics). [AUT.] MONIKA ŁUGOWSKA, ALEKSANDRA KURZAJEWSKA, JOANNA WAJS. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 101-110, il., bibliogr., sum.
Bakuchiol – roślinna alternatywa dla retinolu (Bacuchiol – a herbal alternative for retinol). [AUT.] MAGDA MARTYNA, JULIA KUTEK, KATARZYNA RUBINOWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 123-129, il., bibliogr., sum.
Nietuzinkowy ptak z antypodów, czyli o wyjątkowych produktach pozyskiwanych od emu (Unusual bird from antipodes, namely about unique products from emu). [AUT.] ANNA MASŁOWSKA, JULIA KUSY, EWA JANUŚ. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 130-137, il., bibliogr., sum.
Ocena stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa (Evaluation of the use of additives in meat processing). [AUT.] KATARZYNA MAZUREK, SZYMON CZERNIAK, [AUT. KORESP.] PAULINA KĘSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 138-147, il., bibliogr.
Wykorzystanie ozonowania w dekontaminacji żywności oraz do wydłużenia jej przydatności do spożycia (The use of ozonation to remove microorganisms from food and extend its shelf lif). [AUT.] WOJCIECH OSPAŁEK, ALEKSANDRA STRAUB, DOROTA MUZYCZKA, MATEUSZ PIEJAK, ŁUKASZ WLAZŁO, BOŻENA NOWAKOWICZ-DĘBEK. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 148-154, il., bibliogr., sum.
Porównanie właściwości fizykochemicznych i sensorycznych kremów do rąk o różnym udziale składników naturalnych. [AUT.] ZUZANNA POLESIAK-KLEPACZ, PIOTR DOMARADZKI, MAREK KOWALCZYK, ANNA TETER, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, MAŁGORZATA DMOCH, JUSTYNA ZDYB-DOMARADZKA, MAŁGORZATA RYSZKOWSKA-SIWKO. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 171-179, il., bibliogr., sum.
Wpływ procesu zamrażania buraka czerwonego na efektywność tłoczenia (Effect of freezing the red beetroot on the pressing efficiency). [AUT.] KATARZYNA SIWAK, WIKTOR BIELAWSKI, EMILIA OSMÓLSKA, KOSTIANTYN VASIUKOV. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 180-190, il., bibliogr., sum.
Zastosowanie chlorelli oraz spiruliny w biokosmetologii (Application of chlorella and spirulina in biocosmetology). [AUT.] ANETA TULEJBICZ, ŁUCJA KOSZCZKA, ELIZA WARGALA, MAGDALENA TOPOROWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 191-198, bibliogr., sum.
Mikroplastik jako składnik kosmetyków i zanieczyszczenie środowiska w świetle wiedzy i opinii studentów kierunku kosmetycznego. [AUT.] ELIZA WARGALA, AGNIESZKA ZALEWSKA, MARTYNA SŁAWSKA, MAGDALENA TOPOROWSKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 207-220, il., bibliogr., sum.
Masło shea (masło karité) jako cenny produkt w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym (Shea butter (karité butter) as a beneficial cosmetological and farmaceutical product). [AUT.] PAULINA WOJTYŁA, NATALIA WIECZOREK, ELIZA WARGALA, ANETA SULBORSKA-RÓŻYCKA. W: Wybrane zagadnienia z zakresu produkcji surowców, żywności i kosmetyków. Tom 2 pod redakcją / Marka Babicza Kingi Kropiwiec-Domańskiej Lublin 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 221-227, bibliogr.
Rekord utworzony:21 września 2022 10:34
Ostatnia aktualizacja:28 sierpnia 2025 08:24

Identyfikatory

e-ISBN: 978-83-7259-370-2
BPP ID: (59, 48695) wydawnictwo zwarte #48695

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się