Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Fraud in the trade of herbs and spices given rasff system data.

Opis bibliograficzny

Fraud in the trade of herbs and spices given rasff system data. [AUT. KORESP.] EUGENIA CZERNYSZEWICZ, [AUT.] JOLANTA KRÓL. W: Proceedings of the 12th National and 4th International Conference on Quality Management “Quality of the future – the future of quality Kraków 2024, Walter de Gruyter (Sciendo), s. 25-35, 978-83-67405-84-3. DOI: 10.2478/9788367405843
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Proceedings of the 12th National and 4th International Conference on Quality Management “Quality of the future – the future of quality, s. 25-35
Wydawca:
Walter de Gruyter (Sciendo)
Rok: 2024
Język: Angielski
Charakter formalny: Referat zjazdowy konferencji miedzynarodowej
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Demand for herbs and spices continues to grow supported by greater consumer interest in healthy lifestyles and nutrition based on natural ingredients. Europe is one of the largest markets for herbs and spices in the world, with about 25% of the global market. These products often pass through a long and complex distribution chain before reaching the final consumer, and this encourages unfair practices and fraud, which are difficult to detect. It can be assumed that the more links in the distribution chain, the greater the likelihood of illegal practices in the marketing of herbs and spices and fraud. This paper aims to identify ways herbs and culinary species are adulterated in the European Union market based on Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) notifications and ways to prevent fraud. The analysis shows that RASFF notifications related to the "herbs and spices" category accounted for 6.4% of total notifications in 2023. Most notifications were for cumin seeds, peppercorns, paprika, oregano, and nutmeg. The largest group of frauds involved the presence of unauthorized dyes.

Open Access

Tryb dostępu: witryna wydawcy Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

ISBN: 978-83-67405-84-3
BPP ID: (59, 50458) wydawnictwo zwarte #50458

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:8 października 2024 08:07
Ostatnia aktualizacja:8 października 2024 08:22

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się