Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

The knowledge, lifestyle and nutritional behavior of pregnant women.

Opis bibliograficzny

The knowledge, lifestyle and nutritional behavior of pregnant women. [AUT. KORESP.] MONIKA BOJANOWSKA, [AUT.] MAŁGORZATA KOSTECKA, MARZENA PABICH, MONIKA SACHADYN-KRÓL. W: Food in sustainable world. International Conference “Food in a Sustainable World” accompanying the 20th anniversary celebrations of the Faculty of Science and Biotechnology, University of Life Sciences in Lublin Kraków 2025, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, s. 31-49, 978-83-953897-7-1.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Food in sustainable world. International Conference “Food in a Sustainable World” accompanying the 20th anniversary celebrations of the Faculty of Science and Biotechnology, University of Life Sciences in Lublin, s. 31-49
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Rozdział książki
Typ MNiSW/MEiN: praca monograficzna

Streszczenia

Pregnancy is a period of particular sensitivity, in which a woman's eating habits, lifestyle and level of health knowledge have a significant impact on the mother's health and proper development of the fetus. This work discusses key nutrients that have a significant impact on fetal development, as well as the issue of nutritional programming. The proper course of pregnancy and the health of the child after birth and in the future are also influenced by the woman's lifestyle, including the use of substances with toxic effects (such as alcohol consumption or smoking). The aim of this article was to analyze the relationship between the level of nutritional knowledge, lifestyle and dietary practices of pregnant women. The study included a group of women of different ages, in different trimesters of pregnancy, who completed a questionnaire regarding eating habits and supplementation used, their lifestyle and their knowledge about nutrition during pregnancy. Most women declare that they are aware of the importance of proper nutrition during pregnancy, but there are clear discrepancies between the declared knowledge and actual behaviors. Women most often drew their knowledge from the Internet, less often from doctors or dietitians. The conclusions emphasize the need to intensify educational activities, both at the individual and systemic level. Regular consultations with medical personnel and easy access to reliable sources of knowledge can significantly improve the lifestyle and health of pregnant women and their children.

Identyfikatory

ISBN: 978-83-953897-7-1
BPP ID: (59, 51398) wydawnictwo zwarte #51398

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:14 października 2025 13:06
Ostatnia aktualizacja:14 października 2025 13:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się