Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

A concise review on taro mucilage: extraction techniques, chemical composition, characterization, applications, and heath attributes.

Opis bibliograficzny

A concise review on taro mucilage: extraction techniques, chemical composition, characterization, applications, and heath attributes. [AUT.] MANSURI M. TOSIF, [AUT. KORESP.] AGNIESZKA NAJDA, [AUT.] JOANNA KLEPACKA, AARTI BAINS, [AUT. KORESP.] PRINCE CHAWLA, [AUT.] ANKUR KUMAR, [AUT. KORESP.] MINAXI SHARMA, [AUT.] KANDI SRIDHAR, SURYA P. GAUTAM, RAVINDER KAUSHIK. Polymers (Basel) 2022 Vol. 14 Issue 6 Article number 1163, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/polym14061163
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Polymers 2022 Vol. 14 Issue 6, Article number 1163
Rok: 2022
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Taro (Colocasia esculenta) is an important source of carbohydrates as an energy source and is used as a staple food throughout the world. It is rich in mucilage and starch granules, making it a highly digestible ingredient. Mucilage can act as a matrix and a thickening, binding, emulsifying, or foaming agent in food, pharmaceutical, and several other fields of research. Moreover, mucilage can be extracted from several living organisms and has excellent functional properties, such as water-holding, oil-holding, and swelling capacities. Therefore, these remarkable functional properties make mucilage a promising ingredient with possible industrial applications. Furthermore, several extraction techniques, including enzyme-assisted, ultrasonication, microwave-assisted, aquatic, and solvent extraction methods, are used to obtain quantitative amounts of taro mucilage. Coldwater extraction with ethanol precipitation can be considered an effective and cost-effective technique to obtain high-quality mucilage with suitable industrial applications, whereas the ultrasonication method is more expensive but results in a higher amount of mucilage than other emerging techniques. Mucilage can also be used as a fat replacer or reducer, dye remover, coating agent, and antioxidating agent. Therefore, in this review, we detail the key properties related to the extraction techniques, chemical composition, and characterization of taro mucilage, along with its suitable applications and health benefits.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 49316) wydawnictwo ciągłe #49316

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,000
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:15 marca 2022 10:33
Ostatnia aktualizacja:4 lipca 2023 09:48

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się