Alternatywne metody przedłużania trwałości żywności niskoprzetworzonej (Alternative methods for extending the shelf-life of minimally processed food)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W ostatnich latach obserwuje się tendencję wzrostową na rynku owocowo- -warzywnym, zwłaszcza w sektorze niskoprzetworzonych produktów spożyw- czych gotowych do bezpośredniego spożycia. Konsumenci w trosce o swoje zdrowie zwracają dużą uwagę na skład produktów spożywczych i świadomie eliminują ze swojej diety artykuły utrwalane syntetycznymi konserwantami. Producenci wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, poszukują alternatywnych metod przedłużania trwałości tej grupy produktów. W niniej- szej pracy dokonano przeglądu nowoczesnych sposobów utrwalania żywności.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 17 września 2024 10:51 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 17 września 2024 11:05 |