Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

An introduction to the classification of the physiognomic landscape types: methodology and results of testing in the area of Kazimierz Landscape Park (Poland).

Opis bibliograficzny

An introduction to the classification of the physiognomic landscape types: methodology and results of testing in the area of Kazimierz Landscape Park (Poland). [AUT.] MALWINA MICHALIK-ŚNIEŻEK, SZYMON CHMIELEWSKI, TADEUSZ J. CHMIELEWSKI. Phys. Geogr. 2019 Vol. 40 Iss. 4 s. 384-404, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1080/02723646.2018.1551009
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Physical Geography 2019 Vol. 40 Iss. 4, s. 384-404
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The growth of fish is directly dependent on feed composition and quality. Medicinal plants can be added to fish feed as adjuvant therapy for the prevention of fish diseases. The purple coneflower (Echinacea purpurea (L.) Moench.) has been reported to have multiple biological effects, including immunomodulatory and antioxidant activity. The most active compounds of E. purpurea are polyphenols - caffeic acid derivatives: caftaric acid, chlorogenic acid, cynarin, echinacoside and cichoric acid. Due to a relatively limited number of studies on the use of the purple coneflower as a nutritional supplement for fish feeding, extruded fish feed with addition of Echinacea roots was produced. In the feed total phenolic content, selected polyphenol contents, the energetic value, nutrient contents and antioxidant capacity were examined. The results indicate that fish feed with addition of the Echinacea has a great potential to be a good source of natural radical scavengers, for example polyphenols, and nutritive ingredients. Antioxidant properties of feed were well correlated with the coneflower content. The study findings confirmed that high-temperature extrusion-cooking process does not deactivate phenolic antioxidant compounds, which are present both in the Echinacea roots and in the final product. Fish feed with addition of E. purpurea can be used as a nutritional supplement in the prevention of fish diseases caused by oxidative stress. Previous article in issue

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44599) wydawnictwo ciągłe #44599

Metryki

40,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,183
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:13 grudnia 2018 10:09
Ostatnia aktualizacja:11 stycznia 2022 14:41

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się