Assessment of allantoin concentrations in comfrey root available on the Polish market.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Comfrey (Symphytum officinale L.) root is a commonly known rich source of allantoin. This compound is widely used in pharmacy and cosmetology, but mainly in a synthetic form. However, the properties of natural allantoin in products of biological origin may be different from those of synthetic allantoin, especially due to the presence of other bioactive substances. Moreover, even in the same raw material, the level of this compound may vary depending on the plant age and environmental conditions. Therefore, we compared the content of allantoin in selected Symphyti Radix raw materials available on the Polish market. The allantoin concentrations determined using the HPLC method were found to be in the range of 15.14-36.46 mg/g DW. Although comfrey root can be an important source of natural allantoin in dermocosmetics and dermatological formulations, fluctuations in the level of this compound depending on the origin of the raw material should be taken into consideration.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 21 września 2023 08:37 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 21 czerwca 2024 11:04 |