Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Bioactive peptides from meat industry by-products as potential antimicrobial agents based on BIOPEP-UWM database.

Opis bibliograficzny

Bioactive peptides from meat industry by-products as potential antimicrobial agents based on BIOPEP-UWM database. [AUT.] PAULINA KĘSKA, JOANNA STADNIK, ANNA KONONIUK, JUSTYNA LIBERA, KAROLINA M. WÓJCIAK. Biotechnol. Food Sci. 2018 Vol. 82 nr 2 s. 75-84, il.,bibliogr.,sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Biotechnology and Food Sciences 2018 Vol. 82 nr 2, s. 75-84
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

New peptides with potential antimicrobial activity, encrypted in protein sequences of meat industry by-products were searched with bioinformatics tools using BIOPEP-UWM database. The Replica Watches potential of major proteins as a source of biologically active peptides with antibacterial, antiviral and antifungal activity were considered. As a result, collagen,hemoglobin, fibrinogen and selected meat tissue proteins (creatine kinase, myosin, titin) has been shown to contain short motifs responsible for antibacterial properties. The peptides with antiviral and antifungal properties were not detected.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44290) wydawnictwo ciągłe #44290

Metryki

8,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 października 2018 17:12
Ostatnia aktualizacja:20 listopada 2021 11:38

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się