Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Biological activity, phytochemical parameters, and potential bioaccessibility of wheat bread enriched with powder and microcapsules made from Saskatoon berry.

Opis bibliograficzny

Biological activity, phytochemical parameters, and potential bioaccessibility of wheat bread enriched with powder and microcapsules made from Saskatoon berry. [AUT.] SABINA LACHOWICZ, MICHAŁ ŚWIECA, EWA PEJCZ. Food Chem. 2021 Vol. 338 Article number 128026, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.128026
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
FOOD CHEMISTRY 2021 Vol. 338, Article number 128026
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the present study was to determine the impact of Saskatoon powder addition on phytochemical parameters, biological activity, and nutritional value of wheat bread. Supplementation increased phenolics content up to 72% in the bread with 6% powder content. This increase was reflected in the improved antioxidative properties of breads, especially after their supplementation with the microencapsulated additives (an increase by 93% in the bread enriched with 6% of powder covered with maltodextrin). The in vitro digestion released the antioxidative compounds, leading to higher bioaccessibility of the breads enriched with the microencapsulated powders. The highest inhibition of activities of cyclooxygenase 1 and −2, as well as amylase and glucosidase was recorded for the breads enriched with the additive microencapsulated with maltodextrin and inulin. Thus, Saskatoon berry powders, especially the microencapsulated ones, may be used as functional components in designing innovative bakery products.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47852) wydawnictwo ciągłe #47852

Metryki

200,00
Punkty MNiSW/MEiN
9,231
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:1 marca 2021 12:55
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:11

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się