Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Changes in biochemistry and yield in response to biostimulants applied in bean (Phaseolus vulgaris L.).

Opis bibliograficzny

Changes in biochemistry and yield in response to biostimulants applied in bean (Phaseolus vulgaris L.). [AUT. KORESP.] ANNA KOCIRA, [AUT.] JOANNA LAMORSKA, RAFAŁ KORNAS, NATALIA NOWOSAD, MARZENA TOMASZEWSKA, DANUTA LESZCZYŃSKA, KATARZYNA KOZŁOWICZ, SYLWESTER TABOR. Agronomy-Basel 2020 Vol. 10 Iss. 2 Article number 189, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agronomy10020189
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agronomy-Basel 2020 Vol. 10 Iss. 2, Article number 189
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Biostimulants are preparations that favorably impact the growth, development, and yield of plants. The research objective was to examine the effect of the frequency of use of Kelpak, Terra Sorb Complex and Fylloton biostimulants on improving the yield and nutritional properties of beans. Been seeds (variety Oczko) were sown in the first week of May in 2015, 2016, and 2017. During the growing season, Fylloton (1%), Terra Sorb Complex (0.5%), and Kelpak (1%) biostimulants were applied by single (BBCH 12-13) and double spraying of plants (BBCH 12-13, BBCH 61). All variants of treatment with biostimulants were compared with the control. Single application of Kelpak had a positive effect on increasing the number of pods. The double application of Kelpak increased the number and yield of seeds and protein contents. Double application of Fylloton increased the number of seeds, and application of Terra Sorb Complex increased the protein content in the beans. Application of all biostimulants increased the flavonoid content. Biostimulants containing seaweed (Kelpak–Ecklonia maxima extract) or amino-acid extracts (Fylloton–Ascophyllum nodosum extract and amino acids or Terra Sorb Complex–amino acids) increased the seed yield, while improving its quality by increasing the content of protein, polyphenols, and flavonoids. It was found that the double application of Kelpak biostimulant stimulated the yield and quality of beans to a greater extent.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46506) wydawnictwo ciągłe #46506

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,417
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 lutego 2020 13:02
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:05

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się