Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Changes in fatty acid and volatile compound profiles during storage of smoked cheese made from the milk of native Polish cow breeds raised in the Low Beskids.

Opis bibliograficzny

Changes in fatty acid and volatile compound profiles during storage of smoked cheese made from the milk of native Polish cow breeds raised in the Low Beskids. [AUT.] PATRYCJA DOPIERALSKA, [AUT. KORESP.] JOANNA BARŁOWSKA, ANNA TETER, [AUT.] JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK, PIOTR DOMARADZKI. Animals 2020 Vol. 10 Issue 11 Article number 2103, il., bibliogr. sum. DOI: 10.3390/ani10112103
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Animals 2020 Vol. 10 Issue 11, Article number 2103
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Cheese, due to its high nutritional value, is an important element of the daily diet of many consumers. About one third of cow milk produced globally is processed into a wide assortment of cheeses. Most of them are produced on a mass scale in industrial conditions. One factor determining cheese quality is the quality of the milk it is made from. The milk of pasture-grazed cows is known to have higher content of compounds benefiting human health. Consumers are increasingly interested in artisanal products, including cheese, manufactured directly on farms or in small, local processing facilities, regarding them as natural, less processed, and free of additives. Milk for the production of this type of cheese usually comes from cows of native breeds kept on family farms. Smoking is one of the oldest traditional methods used to prolong the shelf-life of food. It imparts a pleasant aroma to cheese and improves its palatability. The literature lacks studies on the quality of smoked cheese during storage. The aim of this study is to assess changes in chemical composition and in fatty acid and volatile compound profiles during storage of smoked cheese made from the milk of native Polish cow breeds.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47601) wydawnictwo ciągłe #47601

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,752
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:18 grudnia 2020 12:34
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:09

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się