Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Changes in fingerprints depending on physiological factors.

Opis bibliograficzny

Changes in fingerprints depending on physiological factors. [AUT.] ANNA CZECH, [AUT. KORESP.] ALEKSANDRA SZABELAK, [AUT.] ARTUR SOWIŃSKI. J. Forensic Sci. 2019 Vol.64 No 3 s. 711-716. DOI: 10.1111/1556-4029.13937
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Forensic Sciences 2019 Vol.64 No 3, s. 711-716
Rok: 2019
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The aim of the study was to determine the effect of gender, body mass index, and time on the width of friction ridge impressions in fingerprints and the content of sweat and sebum forming the print. The research showed that the friction ridge impressions of women are significantly wider than those of men, and this tendency persists throughout the existence of the print. The differences may result from the anatomical structure of the skin, as well as from the use of protective products such as creams, which are used more often by women. The width of friction ridge impression is similar in underweight and overweight people, but greater than in those with normal body weight, and the amount of sweat and sebum increases with body weight. The passage of time significantly reduces both the width of the friction ridge impression and the content of sweat and sebum secretions in the print

Identyfikatory

BPP ID: (46, 45396) wydawnictwo ciągłe #45396

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,441
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:13 maja 2019 09:37
Ostatnia aktualizacja:8 listopada 2021 12:31

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się