Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Changes in nutritive value of alfalfa (Medicago × varia T. Martyn) and Festulolium (Festulolium braunii (K. Richt) A. Camus) under drought stress.

Opis bibliograficzny

Changes in nutritive value of alfalfa (Medicago × varia T. Martyn) and Festulolium (Festulolium braunii (K. Richt) A. Camus) under drought stress. [AUT. KORESP.] MARIOLA STANIAK, [AUT.] ELŻBIETA HARASIM. Journal of Agronomy and Crop Science 2018 Vol. 204 Issue 5 s. 456-466, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1111/jac.12271
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Agronomy and Crop Science 2018 Vol. 204 Issue 5, s. 456-466
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Legume–grass mixtures showed a weaker response to adverse environmental conditions than to monocultures. A yield decrease due to the scarcity of water is well documented, while the impact on the food value is inconsistent. Therefore, we undertook studies to assess the impact of water deficit in the soil on the content of the nutrients in alfalfa and Festulolium grown in monoculture and in mixture. A pot experiment was carried out in 2012–2014 in a completely randomized design, with four replications. The research was carried out at two levels of soil moisture: 70% field water capacity FWC (optimal conditions) and 40% FWC (drought stress). We found that the effect of drought stress on the food value of alfalfa and Festulolium was smaller than on the yield. Water deficit caused a significant yield decrease, the biggest in alfalfa in monoculture. Drought stress significantly reduced the content of crude fibre, the contents of crude protein and crude fat tended to increase. The influence of stress on water‐soluble carbohydrates content was not determined. Nutrient content was varied depending on a species. Introducing alfalfa as a component to a mixture with Festulolium caused a significant yield increase and improved the nutritional value of dry matter.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44802) wydawnictwo ciągłe #44802

Metryki

35,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,960
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:17 stycznia 2019 11:03
Ostatnia aktualizacja:28 września 2021 13:36

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się