Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Comparison of the effect of freeze-dried acid whey on physicochemical properties of organic fermented sausages made from beef and fallow deer meat.

Opis bibliograficzny

Comparison of the effect of freeze-dried acid whey on physicochemical properties of organic fermented sausages made from beef and fallow deer meat. [AUT.] ANNA KONONIUK, [AUT. KORESP.] MAŁGORZATA KARWOWSKA. J. Food Sci. Technol. 2020 Vol. 57 Issue 5 s.1753-1762, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1007/s13197-019-04208-4
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2020 Vol. 57 Issue 5, s.1753-1762
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The objective of this study was to compare the effect of freeze-dried acid whey on physicochemical properties and microbial changes of organic fermented sausages made from beef and fallow deer meat. Five formulations of sausages from each species were made. The results show that processing time and species of meat were the high significant factor on tested parameters. Variants and interactions between main factors influenced at different levels of significance on some tested attributes. At the end of processing fallow deer sausages were characterised by the lower pH (4.79 ± 0.01–4.90 ± 0.02 for fallow deer and 5.04 ± 0.00–5.25 ± 0.03 for beef sausages) and the content of 2-thiobarbituric acid reactive substances (1.54 ± 0.09–2.81 ± 0.23 and 1.64 ± 0.15–5.06 ± 0.25 respectively) than sausages made from beef meat. In conclusion, the addition of freeze-dried acid whey in varying amounts did not significantly affect the physicochemical characteristics of sausages from both fallow deer and beef. However, further research is needed to compare the effect of acid whey on the nutritional values of raw fermented sausages from fallow deer and beef.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 46706) wydawnictwo ciągłe #46706

Metryki

70,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,701
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:22 kwietnia 2020 09:53
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:12

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się