Ecological food production in the Lublin region (Ekologiczna produkcja żywności na Lubelszczyźnie)
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The aim of the paper was to present the legal, economic and social determinants of organic food production in the Lublin region. The paper includes the legal aspects of organic farming, rules on labeling of organic products and changes in the number of farms in recent years. Attention was drawn to some organic products available in the Lublin region, the identification of problems and barriers and opportunities for the development of this production sector.
Celem pracy było przedstawienie prawnych, ekonomicznych oraz społecznych uwarunkowań produkcji ekologicznej żywności na Lubelszczyźnie. W pracy uwzględniono prawne aspekty funkcjonowania gospodarstw ekologicznych, zasady znakowania produktów ekologicznych oraz zmiany liczby gospodarstw w ostatnich latach. Zwrócono uwagę na niektóre produkty ekologiczne dostępne na terenie Lubelszczyzny, identyfikację problemów i barier oraz szans dla rozwoju tego sektora produkcji.
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 10 października 2014 12:27 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 19 kwietnia 2022 10:16 |