Menu
Naciśnij / aby szukać

Jak wyszukiwać?

  • 1 Wyszukiwanie od początku wyrazu: Wyraz preane znajdzie "preanestetyczny", ale anestetyczny nie znajdzie tego słowa (wyszukiwanie patrzy tylko na początek wyrazów)
  • - Wykluczanie słów (znak minus): Poprzedzenie wyrazu znakiem - znajdzie wszystkie tytuły NIE zawierające danego słowa, np. -onkologia znajdzie prace bez słowa "onkologia"
  • " Wyszukiwanie całych fraz (cudzysłów): Cudzysłów powoduje szukanie całych ciągów znaków w tej samej kolejności. Np. "Uniwersytet Medyczny" wyszuka tylko prace z dokładnie tą nazwą, podczas gdy wpisanie bez cudzysłowu może znaleźć "Medyczny Uniwersytet"
  • Nawigacja klawiaturą: Użyj / aby otworzyć wyszukiwanie, strzałek do nawigacji po wynikach, ENTER aby przejść do wybranej pozycji, lub ESC aby zamknąć okno

Effect of meal and whole larvae of black soldier fly (Hermetia illucens) on the performance, blood lipid profile, slaughter characteristics, sensory properties and fatty acid composition of pheasant (Phasianus colchicus l.) muscles.

Opis bibliograficzny

Effect of meal and whole larvae of black soldier fly (Hermetia illucens) on the performance, blood lipid profile, slaughter characteristics, sensory properties and fatty acid composition of pheasant (Phasianus colchicus l.) muscles. [AUT.] GRZEGORZ RYTLEWSKI, [AUT. KORESP.] MARIAN FLIS, [AUT.] EUGENIUSZ R. GRELA. Animals 2025 Vol. 15 Issue 21 Article number: 3215, il., bibliogr. sum. DOI: 10.3390/ani15213215
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Animals 2025 Vol. 15 Issue 21, Article number: 3215
Rok: 2025
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The composition and nutritional value of the pheasant diet can significantly impact egg yield, chick survival rate, and the nutritional and dietary value of eggs and meat. The present study determined the effectiveness of replacing 50% or 100% of soybean meal with black soldier fly (BSF) products in the form of meal or whole dried larvae on the performance and slaughter characteristics, blood lipid profile, sensory properties, and fatty acid composition of the muscles of the pheasant (Phasianus colchicus L.), considering gender. The study showed that BSF products can successfully replace between 50% and 100% of soybean meal.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 53133) wydawnictwo ciągłe #53133

Metryki

100,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,700
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 listopada 2025 13:44
Ostatnia aktualizacja:5 listopada 2025 13:45

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się