Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effect of processing conditions and concentration of water and milk suspensions on the dynamic viscosity of corn-cranberry gluten-free instant gruels.

Opis bibliograficzny

Effect of processing conditions and concentration of water and milk suspensions on the dynamic viscosity of corn-cranberry gluten-free instant gruels. [AUT.] MAGDALENA KRĘCISZ, AGNIESZKA WÓJTOWICZ. Acta Agrophys. 2018 Vol. 25 Nr 2 s. 227-238, il., bibliogr., streszcz., sum. DOI: 10.31545/aagr/93040
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Acta Agrophysica 2018 Vol. 25 Nr 2, s. 227-238
Rok: 2018
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Selecting the parameters of the extrusion-cooking process makes it possible to produce various types of extrudates with a certain density, expansion, water absorption capacity, stickiness, etc. Porridges and gruels for children are products in a loose form, obtained from rice, corn, rye, oat, barley, buckwheat, millet or wheat flour, that can be produced with conventional drum-drying but also with the application of extrusion-cooking. The aim of the study was to evaluate the effect of dried cranberries addition level and processing conditions of instant corn-cranberry gruels on the dynamic viscosity of solutions with various concentrations and liquid medium used. The results showed that increasing content of cranberries in the recipe resulted in an increase of the dynamic viscosity value of extruded gruels suspensions. Increasing the screw speed during processing caused a decrease in the dynamic viscosity of extruded gruels in the case of aqueous suspensions tested at 40°C. Increasing viscosity along with the increase of screw speed was observed in all milk suspensions. Increasing the temperature of water and milk suspensions caused a decrease in the dynamic viscosity values of extruded corn-cranberry instant gruels. Higher values of dynamic viscosity were observed in the case of suspensions prepared with milk.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych (CC-BY-NC-ND) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44091) wydawnictwo ciągłe #44091

Metryki

14,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:23 sierpnia 2018 09:43
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:30

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się