Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Effects of an experimental herb-phage preparation for hoof care in dairy cows as a possibility to improve the welfare.

Opis bibliograficzny

Effects of an experimental herb-phage preparation for hoof care in dairy cows as a possibility to improve the welfare. [AUT.] RENATA URBAN-CHMIEL, AGNIESZKA NAJDA, EWELINA PYZIK, RAFAŁ STACHURA, PIOTR HOLA, MARTA DEC, ANNA NOWACZEK, KLAUDIA HERMAN. W: Proceedings of the International Scientific and Practical Conference “The state and prospects of Veterinary and Animal husbandry development in the Republic of Kazakhstan”, dedicated to the 80th anniversary of Academician of the National Academy of Sciences of the Republic of Kazakhstan, Doctor of Veterinary Sciences, Professor Saiduldin Tleuberdy. – Аlmaty: KazNARU, 2023 Almaty 2023, s. 468-474, 978-601-241-991-7.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Proceedings of the International Scientific and Practical Conference “The state and prospects of Veterinary and Animal husbandry development in the Republic of Kazakhstan”, dedicated to the 80th anniversary of Academician of the National Academy of Sciences of the Republic of Kazakhstan, Doctor of Veterinary Sciences, Professor Saiduldin Tleuberdy. – Аlmaty: KazNARU, 2023, s. 468-474
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Referat zjazdowy konferencji miedzynarodowej
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Lameness in cattle is a multifactorial health problem in large herds in the all parts of the world, which has a negative influence on production. During the clinical signs of lameness in cows has been observed a significant changes in activity, development of chronić stress reaction, oxidative stress and reproductive parametres disturbances. To avoid these helath and production problems it’s necessary to implementation a new technologies which are helpfull in welfare improvement i.e. natural products like bacteriophages mioxed with herb extracts. In our research, a preparation containing plant extracts and oils in combination with selected bacteriophages was developed. The obtained resuts at this stage of the experiment confirmed a significant almost 100% antibacterial effect against bacteria isolated from clinical cases of lameness in dairy cows in vitro. We also observed short-term effects of the preparation used in dairy cows:Improving the condition of the hooves - more durable, shiny, less brittle, reducing pain symptoms in animals, also in cows immediately after hoof trimming and increasing the frequency of cows approaching the feed table. However the experiment is still going on and we well evaluate the long-term effect of using of this mixture.

Identyfikatory

ISBN: 978-601-241-991-7
BPP ID: (59, 49266) wydawnictwo zwarte #49266

Metryki

0
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 marca 2023 13:07
Ostatnia aktualizacja:30 marca 2023 13:07

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się