Ekstruzja - wybrane aspekty techniczne i technologiczne.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
W pracy przedstawiono wybrane zagadnienia dotyczące techniki ekstruzji oraz możliwości aplikacyjnych w zależności od zastosowanych rozwiązań technicznych urządzeń. Omówiono podział i budowę ekstruderów jedno-, dwu- i wieloślimakowych, porównano wybrane charakterystyki techniczne urządzeń, przedstawiono zalety procesu, przemiany przetwarzanych komponentów w zależności od parametrów procesu oraz zasto-sowanie ekstruzji w różnych branżach – począwszy od przetwórstwa rolno-spożywczego po biopolimery oraz obróbkę materiałów lignocelulozowych
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 31 stycznia 2019 08:33 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 28 kwietnia 2021 08:28 |