Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Energy self-subsistence of agriculture in EU countries.

Opis bibliograficzny

Energy self-subsistence of agriculture in EU countries. [AUT.] TOMASZ ROKICKI, MARCIN RATAJCZAK, PIOTR BÓRAWSKI, ANETA BEŁDYCKA-BÓRAWSKA, BARBARA GRADZIUK, PIOTR GRADZIUK, AGNIESZKA SIEDLECKA. Energies 2021 Vol. 14 Iss. 11 Article number 3014, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/en14113014
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Energies 2021 Vol. 14 Iss. 11, Article number 3014
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The paper’s main purpose was to identify the level and factors influencing the consumption of bioenergy of agricultural origin in agriculture in EU countries. All EU countries were deliberately selected for research, as of 31 December 2018. The research period covered the years 2004 to 2018. The sources of materials were the subject literature, Eurostat data, and IEA (International Energy Agency) data. The following methods were used for the analysis and presentation of materials: descriptive, tabular, graphical, Gini concentration coefficient, Lorenz concentration curve, descriptive statistics, Kendall’s tau correlation coefficient and Spearman’s rank correlation coefficient. In the EU, there was a high level of concentration of renewable energy consumption in several countries. There was also no change in the use of bioenergy of agricultural origin in agriculture, but the concentration level was low. The degree of concentration has not changed for both parameters of renewable energy over a dozen or so years, which proves a similar pace of development of the use of renewable energy sources in individual EU countries. Higher consumption of bioenergy of agricultural origin in agriculture was shown to occur in economically developed countries, but with high agricultural production. There was a strong correlation between the consumption of bioenergy of agricultural origin in agriculture for the entire EU and individual economic parameters in the field of energy and agriculture. The relations were positive for all economic parameters, for total renewables and biofuels consumption and for agricultural production parameters. Negative relations concerned the total energy consumption and parameters related to the area of agricultural crops.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 48392) wydawnictwo ciągłe #48392

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,252
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:11 czerwca 2021 15:25
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:04

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się