Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Enhanced Light-Induced Biosynthesis of Fatty Acids Suitable for Biodiesel Production by the Yellow-Green Alga Eustigmatos magnus.

Opis bibliograficzny

Enhanced Light-Induced Biosynthesis of Fatty Acids Suitable for Biodiesel Production by the Yellow-Green Alga Eustigmatos magnus. [AUT. KORESP.] IZABELA KRZEMIŃSKA, [AUT.] ARTUR NOSALEWICZ, EMILIA RESZCZYŃSKA, BARBARA PAWLIK-SKOWROŃSKA. Energies 2020 Vol. 13 Iss. 22 Article number 6098, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/en13226098
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Energies 2020 Vol. 13 Iss. 22, Article number 6098
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Optimization of the fatty acid profile in microalgae is one of the key strategies for obtaining valuable products and sustainable biofuels. Light intensity and light regimes exert an impact on the growth and metabolic process in microalgae. The objective of the present investigations was to assess the effect of light intensity and continuous light vs. photoperiod conditions on the growth and changes in the biomass composition in Eustigmatos magnus, with a focus on bioactive molecules such as lipids and fatty acids. The highest daily productivity of Eustigmatos magnus biomass and lipid yields were detected at continuous illumination and at the highest intensity of light. The results show that the content and composition of fatty acids was influenced by the culture conditions. The biomass of Eustigmatos magnus contained the highest concentrations of polyunsaturated fatty acids in the pphotoperiod conditions with the highest light intensity. This study shows that Eustigmatos magnus has a capacity for the accumulation of palmitoleic acid. A high intensity of continuous light improves the profile of fatty acids in Eustigmatos magnus, which can be suitable for biodiesel applications. At the high intensity of continuous light, Eustigmatos magnus lipids are characterized by high content of oleic acids and low content of saturated and monounsaturated acids.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47500) wydawnictwo ciągłe #47500

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,004
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:25 listopada 2020 08:47
Ostatnia aktualizacja:3 stycznia 2023 08:27

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się