Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Experimental determination of thermophysical properties by line heat pulse method.

Opis bibliograficzny

Experimental determination of thermophysical properties by line heat pulse method. [AUT.] KATARZYNA KOZŁOWICZ, [AUT. KORESP.] DARIUSZ GÓRAL, [AUT.] FRANCISZEK KLUZA, MAŁGORZATA GÓRAL, DARIUSZ ANDREJKO. J. Food Meas. Charact. 2018 Vol. 12 Iss. 4 s. 2524-2534, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1007/s11694-018-9869-2
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Journal of Food Measurement and Characterization 2018 Vol. 12 Iss. 4, s. 2524-2534
Rok: 2018
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The data available in literature concerning thermal conductivity and volumetric specific heat values of plant products show substantial discrepancies that arise not only from their varying moisture content or temperature at measurement. Hence, a quick, low cost field and lab method to determine these characteristics of plant material proves to be essential. Application of the line heat pulse method (LHPM) seems to be the optimal solution for the problem. The paper presents the study on the measurement accuracy results related to these properties of selected fruits and vegetables measured by means of a two-needle probe at the range of its positive and negative temperatures of foodstuff. It was found that the LHPM is applicable for quick measurement of thermal conductivity and volumetric specific heat over the positive temperatures. Agreement between the predicted and measured values is statistically significant. In the case of thermal conductivity at the phase transition, the measured values and those calculated differ significantly. Notably, the values of thermal conductivity and volumetric specific heat provided by the line heat pulse method and the values computed at the temperature range below the phase change agree to a great extent.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 44012) wydawnictwo ciągłe #44012

Metryki

15,00
Punkty MNiSW/MEiN
1,415
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:6 sierpnia 2018 14:25
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:20

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się