Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Exploring vegetable butter production and management in tropical and subtropical regions.

Opis bibliograficzny

Exploring vegetable butter production and management in tropical and subtropical regions. [AUT.] BARBARA SAWICKA, IMRAN ASLAN, MOHAMMED MESSAOUDI, HAKIYE ASLAN, DOMINIKA SKIBA, WAFA ZAHNIT, MARIA ATANASSOVA, ABDELKRIM REBIAI. IJFAA 2025 Vol. 5 No. 1 s. 67-94, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Rok: 2025
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

(1) Background: The returning fashion for using natural raw materials in cosmetics raises interest in vegetable kinds of butter. However, there are more new types of butter from exotic tropical plants on the market for cosmetic raw materials. (2) The purpose of this manuscript is to review vegetable kinds of butter used in the cosmetics industry in the world, cultivated in tropical conditions. (3) Methods: Descriptive and comparative methods were used. (4) Results: This review provides an overview of the importance of vegetable kinds of butter in the global market, their applications in various industries, and their potential as a sustainable alternative to animal fats. The most important challenges and opportunities are associated with producing vegetable kinds of butter in tropical regions. Vegetable kinds of butter belong to the group of lipids and are characterized by a semi-solid consistency resembling traditional butter. They can be used in their pure form as home cosmetics, but they are usually present as a fatty component of the emulsions of various cosmetic preparations. (5) Conclusion: Naturally produced vegetable kinds of butter are Kokum, Sal, and Morah, also called Mahua. Tropical vegetables-based butters origin are not only raw materials rich in valuable bioactive ingredients, but also the products that are very pleasant to use.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 53008) wydawnictwo ciągłe #53008

Metryki

5,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:2 października 2025 08:24
Ostatnia aktualizacja:2 października 2025 08:24

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się