Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. IV**. Nanostruktura powierzchni.

Opis bibliograficzny

Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. IV**. Nanostruktura powierzchni. [AUT. KORESP.] IZABELA ŚWIETLICKA, [AUT.] SIEMOWIT MUSZYŃSKI, ANITA KWAŚNIEWSKA, MICHAŁ ŚWIETLICKI, KRZYSZTOF GOŁACKI, BOŻENA GŁADYSZEWSKA. Przem. Chem. 2017 T. 96 Nr 5 s. 1135-1138, il., bibliogr., sum. DOI: 10.15199/62.2017.5.32
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017 T. 96 Nr 5, s. 1135-1138
Rok: 2017
Język: Polski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Angielski:

The surface of wollastonit-filled starch films modified by addn. of arabic gum (8-16%) was studied by at. force microscopy. Surface roughness was also detd. A significant increase of the roughness and power spectral d. were obsd

Polski:

Zbadano wpływ dodatku gumy arabskiej na morfologię powierzchni folii skrobiowych napełnianych wollastonitem (Ca3Si3O9). Strukturę powierzchni określono przy użyciu mikroskopu sił atomowych. Scharakteryzowano chropowatość powierzchni oraz wyznaczono widmową gęstość mocy profili chropowatości. Modyfikacja mieszanki gumą arabską miała wyraźny wpływ na wzrost chropowatości powierzchni uzyskanych folii

Identyfikatory

BPP ID: (46, 41616) wydawnictwo ciągłe #41616
PBN ID (hist.): 41616

Metryki

15,00
Punkty MNiSW/MEiN
0,399
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:30 maja 2017 13:06
Ostatnia aktualizacja:24 sierpnia 2021 12:51

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się