Green leafy vegetables (GLVs) as nutritional and preventive agents supporting metabolism.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
Metabolic syndrome (MetS) is defined as a group of metabolic defects that include hyper- tension, insulin resistance, visceral obesity, fatty liver disease, and atherosclerotic cardiovas- cular disease (CVD). The first step in controlling the progression of MetS is lifestyle changes, including dietary modification. Regular consumption of fruits, vegetables, whole grains and other plant foods negatively correlates with the risk of developing chronic diseases. Green leafy vegetables (GLVs) are a key element of healthy eating habits and an important source of vitamins C and E, carotenoids—mainly β-carotene and lutein—and minerals. This review discusses and summarizes the current knowledge on the health benefits of consuming GLVs in the prevention and treatment of MetS to provide a compendium for other researchers investigating new natural products
Open Access
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 14 sierpnia 2025 11:11 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 19 sierpnia 2025 08:25 |