Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Hydrolate rose (Rosa Flower Water) as an ingredient in cosmetics for sensitive skin.

Opis bibliograficzny

Hydrolate rose (Rosa Flower Water) as an ingredient in cosmetics for sensitive skin. [AUT.] KAROLINA WOŚ, ANNA KIEŁTYKA-DADASIEWICZ. Arch. Physiother. Glob. Res. 2021 Vol. 25 Nr 1 s. 53-67, il., bibliogr., sum.
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Rok: 2021
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The INCI composition of fifty-three preparations containing rose water (Rosa Flower Water), intended for the care of sensitive, delicate and mature skin, was analysed. The analysis of ingredients proved that rose water is either the base of the product or acts as an active substance. In almost all cases, it is composed in cosmetics with the addition of butters, oils or plant extracts and soothing substances, thanks to which a broad spectrum of activity is declared. Manufacturers declare that the cosmetics improve the overall condition of the epidermis, protect, soothe, and support the reconstruction of the hydrolipid barrier and biological regeneration. Rose petals hydrosol can be a skin care cosmetic in itself and can be a valuable active ingredient, both in preparations for sensitive and delicate skin, as well as in any other preparations which require moisturizing and soothing irritations.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: inna otwarta licencja Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 50204) wydawnictwo ciągłe #50204

Metryki

5,00
Punkty MNiSW/MEiN
0
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:13 stycznia 2023 09:37
Ostatnia aktualizacja:13 stycznia 2023 11:39

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się