Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of in vitro digestion on composition, bioaccessibility and antioxidant activity of food polyphenols—a non-systematic review.

Opis bibliograficzny

Influence of in vitro digestion on composition, bioaccessibility and antioxidant activity of food polyphenols—a non-systematic review. [AUT.] KAROLINA WOJTUNIK-KULESZA, [AUT. KORESP.] ANNA ONISZCZUK, TOMASZ ONISZCZUK, MACIEJ COMBRZYŃSKI, [AUT.] DOMINIKA NOWAKOWSKA, [AUT. KORESP.] ARKADIUSZ MATWIJCZUK. Nutrients 2020 Vol. 12 Issue 5 Article number 1401, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/nu12051401
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Nutrients 2020 Vol. 12 Issue 5, Article number 1401
Rok: 2020
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

There is increased interest in following a healthy lifestyle and consuming a substantial portion of secondary plant metabolites, such as polyphenols, due to their benefits for the human body. Food products enriched with various forms of fruits and vegetables are sources of pro-health components. Nevertheless, in many cases, the level of their activities is changed in in vivo conditions. The changes are strictly connected with processes in the digestive system that transfigure the structure of the active compounds and simultaneously keep or modify their biological activities. Much attention has focused on their bioavailability, a prerequisite for further physiological functions. As human studies are time consuming, costly and restricted by ethical concerns, in vitro models for investigating the effects of digestion on these compounds have been developed to predict their release from the food matrix, as well as their bioaccessibility. Most typically, models simulate digestion in the oral cavity, the stomach, the small intestine and, occasionally, the large intestine. The presented review aims to discuss the impact of in vitro digestion on the composition, bioaccessibility and antioxidant activity of food polyphenols. Additionally, we consider the influence of pH on antioxidant changes in the aforementioned substances.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja autorska Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 47028) wydawnictwo ciągłe #47028

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
5,719
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:1 lipca 2020 12:48
Ostatnia aktualizacja:1 stycznia 2023 23:06

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się