Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Influence of wheat kernel physical properties on the pulverizing process.

Opis bibliograficzny

Influence of wheat kernel physical properties on the pulverizing process. [AUT.] DARIUSZ DZIKI, GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK, ANTONI MIŚ, KRZYSZTOF JOŃCZYK, URSZULA GAWLIK-DZIKI. J. Food Sci. Technol. 2014 Vol. 51 Issue 10 2648-2655, il., bibliogr., sum. DOI: 10.1007/s13197-012-0807-8
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE 2014 Vol. 51 Issue 10, 2648-2655
Rok: 2014
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

The physical properties of wheat kernel were determined and related to pulverizing performance by correlation analysis. Nineteen samples of wheat cultivars about similar level of protein content (11.2–12.8 % w.b.) and obtained from organic farming system were used for analysis. The kernel (moisture content 10 % w.b.) was pulverized by using the laboratory hammer mill equipped with round holes 1.0 mm screen. The specific grinding energy ranged from 120 kJkg−1 to 159 kJkg−1. On the basis of data obtained many of significant correlations (p < 0.05) were found between wheat kernel physical properties and pulverizing process of wheat kernel, especially wheat kernel hardness index (obtained on the basis of Single Kernel Characterization System) and vitreousness significantly and positively correlated with the grinding energy indices and the mass fraction of coarse particles (> 0.5 mm). Among the kernel mechanical properties determined on the basis of uniaxial compression test only the rapture force was correlated with the impact grinding results. The results showed also positive and significant relationships between kernel ash content and grinding energy requirements. On the basis of wheat physical properties the multiple linear regression was proposed for predicting the average particle size of pulverized kernel.

Identyfikatory

BPP ID: (46, 34522) wydawnictwo ciągłe #34522
PBN ID (hist.): 34522

Metryki

20,00
Punkty MNiSW/MEiN
2,203
Impact Factor

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:5 marca 2015 11:29
Ostatnia aktualizacja:28 kwietnia 2021 08:21

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się