Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym.
Opis bibliograficzny
Szczegóły publikacji
Streszczenia
The final quality of meat products largely depends on their storage conditions in warehouses. The implementation of appropriate quality assurance systems is a necessary condition for maintaining appropriate standards. They relate to ensuring high microbiological purity of meat by implementing appropriate procedures. They are responsible for ensuring the appropriate standards for the execution of warehouse spaces such as floors, ceilings, walls, doors. At the stage of designing warehouses for the meat industry, the appropriate size of the door, impermeability of finishing materials, and ease of cleaning and disinfection should be ensured.
Końcowa jakość wyrobów mięsnych w dużym stopniu jest uzależniona od ich warunków przechowywania w magazynach. Wdrożenie odpowiednich systemów zapewnienia jakości jest niezbędnym warunkiem zachowania odpowiednich standardów. Dotyczą one zapewnienia wysokiej czystości mikrobiologicznej mięsa, poprzez wdrożenie odpowiednich procedur. Do nich należy zapewnienie odpowiednich standardów wykonania powierzchni magazynowych, takich jak: podłogi, sufity, ściany i drzwi. Na etapie projektowania magazynów dla przemysłu mięsnego należy zapewnić odpowiednią wielkość drzwi, nienasiąkliwość materiałów wykończeniowych, łatwość mycia i dezynfekcji.
Linki zewnętrzne
Identyfikatory
Metryki
Eksport cytowania
Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.
Informacje dodatkowe
Rekord utworzony: | 6 lipca 2021 11:47 |
---|---|
Ostatnia aktualizacja: | 1 stycznia 2023 23:06 |