Menu
Tytuł:Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek.
Autorzy:[RED.] Witold Chabuz , Bożena Nowakowicz-Dębek .
Szczegóły:131 s.
Wydawca:Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
ISBN:978- 83-7259-263-7
Strona WWW:https://up.lublin.pl/nauka/wydawnictwo/publikacje-dydaktyczne-i-monografie/publikacje/
BPP ID:(59, 42686) czyli wydawnictwo zwarte o ID = 42686
PBN UID:5ec00637ad49b31cced96d76
Rok:2017
Charakter formalny:Książka w języku polskim
Język:Polski
Typ MNiSW/MEiN:praca monograficzna
Punkty MNiSW/MEiN:20,00
Impact factor:0,000
Liczba arkuszy wydawniczych:10.70
Rekordy powiązane
  1. Wpływ betainy i choliny na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi indyczek rzeźnych. [AUT.] KATARZYNA ABRAMOWICZ, ADRIANNA RAFALSKA, MAGDALENA KRAUZE. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 18-24, il., bibliogr. sum, 978-83-7259-263-7.
  2. Czynniki warunkujące jakość higieniczną mleka towarowego. [AUT.] JOANNA WOLSZCZAK, JUSTYNA WRÓBLEWSKA, ANNA WOLANCIUK, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, KAROLINA KASPRZAK-FILIPEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 25-31, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  3. Lizozym – budowa, funkcje, zastosowanie. [AUT.] JUSTYNA BOCHNAK, KAMIL DRABIK, ADRIAN PLUTA, JUSTYNA BATKOWSKA, ALICJA BUDZYŃSKA. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 32-38, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  4. Produkty regionalne pochodzenia wieprzowego jako możliwość rozwoju rodzinnych gospodarstw na Lubelszczyźnie. [AUT.] MARCIN HAŁABIS, MARCIN BANY, NATALIA HEŁETKANYCZ, DANUTA DĄBROWSKA, JAKUB CEREGRZYN. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 39-47, 978-83-7259-263-7.
  5. Zdrowotność gruczołu mlekowego u krów z uwzględnieniem lokalnych ras bydła. [AUT.] MILENA LENTY, PAULINA ZEMŁA, AGNIESZKA WYWŁOKA, MARLENA ZIĘBA, AGNIESZKA HELON, MONIKA WDOWIAK, WITOLD CHABUZ, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 48-55, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  6. Możliwość wykorzystania wybranych szczepów bakterii mlekowych wzbogaconych jonami magnezu do produkcji żywnościprobiotycznej. [AUT.] MAŁGORZATA GÓRAL, URSZULA PANKIEWICZ. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 56-61, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  7. Możliwość wykorzystania analizy zawartości glutationu w diagnostyce zdrowia drobiu. [AUT.] DANIEL STĘPNIOWSKI, KATARZYNA OGNIK, EWELINA CHOLEWIŃSKA, ALEKSANDRA WOJEWODA, PATRYCJA CHOMA. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 62-68, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  8. Ceruloplazmina – wskaźnik przydatny w obrazowaniu statusu immunologicznego oraz oksydoredukcyjnego organizmu. [AUT.] TOMASZ WODYK, EWELINA CHOLEWIŃSKA, WERONIKA BLICHARZ, DANIEL STĘPNIOWSKI, KATARZYNA OGNIK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 69-75, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  9. Zioła i fitobiotyki w żywieniu zwierząt. [AUT.] RENATA KLEBANIUK, EDYTA KOWALCZUK-VASILEV, MACIEJ BĄKOWSKI, KATARZYNA KĘPKA, LORETTA KŁODZIŃSKA, PAULINA GŁÓWKA, KRYSTIAN STROJNY, ALICJA BUDZYŃSKA, ADRIAN KUBACZYŃSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 81-87, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  10. Charakterystyka głównych czynników decydujących o długości użytkowania krów mlecznych. [AUT.] IRENEUSZ POŻAK, ALEKSANDRA SKROBISZ, SYLWESTER WALCZAK, PIOTR STANEK, PAWEŁ ŻÓŁKIEWSKI. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 87-93, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  11. Analiza porównawcza prób miodów polskich pod względem zawartości wody. [AUT.] PAULINA PACIA, AGNIESZKA RUDNICKA, PAWEŁ MIGDAŁ. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, s. 94-99, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  12. Ocena jakości mleka towarowego dostarczanego do wybranej spółdzielni mleczarskiej położonej na terenie Podlasia. [AUT.] JUSTYNA WRÓBLEWSKA, JOANNA WOLSZCZAK, MONIKA KĘDZIERSKA-MATYSEK, ANNA WOLANCIUK, KAROLINA KASPRZAK-FILIPEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 100-108, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  13. Jakość żywności ekologicznej. [AUT.] PAULINA WIDZ, KARINA GMURKOWSKA, ANETA BRODZIAK, JOLANTA KRÓL, PIOTR STANEK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 109-115, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  14. Wskaźniki dobrostanu i ich wpływ na jakość mleka krowiego. [AUT.] EWA CIEBIEŃ, IZABELA WOJTYSIAK, PIOTR STANEK, JOLANTA KRÓL, ANETA BRODZIAK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 116-122, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
  15. Wpływ żywienia zwierząt na kształtowanie się statusu antyoksydacyjnego krwi i tkanek. [AUT.] ALEKSANDRA WOJEWODA, EWELINA CHOLEWIŃSKA, ADRIANNA RAFALSKA, KINGA PATAJ, TOMASZ WODYK, KATARZYNA OGNIK. W: Jakość surowców pochodzenia zwierzęcego / Redakcja naukowa Witold Chabuz, Bożena Nowakowicz-Dębek Lublin 2017, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, s. 123-129, il., bibliogr., sum, 978-83-7259-263-7.
Rekord utworzony:19 października 2017 09:51
Rekord zaktualizowany:27 listopada 2021 11:14

Oprogramowanie Bibliografia Publikacji Pracowników © 2004-2025 IPLweb; wersja 202504.1178
Dokument wygenerowano przy pomocy systemu Bibliografia Publikacji Pracowników w wersji 202504.1178 dnia 16-06-2025 o godzinie 20:02
Baza danych © 2025 Biblioteka Główna Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Oprogramowanie Bibliografia Publikacji Pracowników © 2004-2025 IPLweb, https://bpp.iplweb.pl/

Informacja o cookies

Nasza strona zapisuje niewielkie pliki tekstowe, nazywane ciasteczkami (ang. cookies) na Twoim urządzeniu w celu lepszego dostosowania treści oraz dla celów statystycznych. Możesz wyłączyć możliwość ich zapisu, zmieniając ustawienia Twojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na przechowywanie cookies w Twoim urządzeniu.

Zgadzam się

Nie zgadzam się