Menu
Skrót klawiszowy: /
Skrót klawiszowy: /

Loving the alien: the contribution of the wild in securing the breeding of cultivated hexaploid wheat and oats.

Opis bibliograficzny

Loving the alien: the contribution of the wild in securing the breeding of cultivated hexaploid wheat and oats. [AUT.] VOLKER MOHLER, EDYTA PACZOS-GRZĘDA, [AUT. KORESP.] SYLWIA SOWA. Agriculture 2023 Vol. 13 Issue 11 Article number 2060, il., bibliogr., sum. DOI: 10.3390/agriculture13112060
Kliknij opis aby skopiować do schowka

Szczegóły publikacji

Źródło:
Agriculture 2023 Vol. 13 Issue 11, Article number 2060
Rok: 2023
Język: Angielski
Charakter formalny: Artykuł w czasopismie
Typ MNiSW/MEiN: praca oryginalna

Streszczenia

Cereal production is of strategic importance to the world economy. Although the primary aim of breeding programs is to develop cultivars with improved agronomic performance, including high grain yield and grain quality, as well as disease and lodging resistance, nowadays the adaptability to changing environmental conditions seems to be an extremely important feature. The achievement of these breeding objectives in diploid cereal species such as rice, barley, or maize is straightforward. The genetic improvement of polyploid crops such as hexaploid wheat and oats for increased crop production is highly demanding. Progenitor species and wild relatives, including taxa at lower ploidy levels, have preserved a high degree of useful genetic variation. The world’s genebank collections of wheat and oat germplasm provide extremely rich resources for future breeding and utilization. This review highlights the immense potential of cultivated wild relatives as donors of genes for a wide range of biotic and abiotic traits and their impact on wheat and oat breeding. This review covers methods allowing access to these genetic resources, and it highlights the most (and most recently)-exploited related species for gene introgression in wheat and oats. Further, it will also deal with the impact of genomics and cloned genes on the advanced discovery, characterization, and utilization of genetic resources in these two cereals.

Open Access

Tryb dostępu: otwarte czasopismo Wersja tekstu: ostateczna wersja opublikowana Licencja: Creative Commons - Uznanie Autorstwa (CC-BY) Czas udostępnienia: w momencie opublikowania

Identyfikatory

BPP ID: (46, 51187) wydawnictwo ciągłe #51187

Metryki

140,00
Punkty MNiSW/MEiN
3,300
Impact Factor
Q1
WoS

Eksport cytowania

Wsparcie dla menedżerów bibliografii:
Ta strona wspiera automatyczny import do Zotero, Mendeley i EndNote. Użytkownicy z zainstalowanym rozszerzeniem przeglądarki mogą zapisać tę publikację jednym kliknięciem - ikona pojawi się automatycznie w pasku narzędzi przeglądarki.

Informacje dodatkowe

Rekord utworzony:20 listopada 2023 09:16
Ostatnia aktualizacja:21 czerwca 2024 12:32

Informacja o ciasteczkach (tych internetowych, nie tych słodkich i chrupiących...)

Ta strona wykorzystuje pliki cookie do poprawy funkcjonalności i analizy ruchu. Możesz zaakceptować wszystkie pliki cookie lub zarządzać swoimi preferencjami prywatności. Nawet, jeżeli nie zgodzisz się na używanie plików cookie na tej stronie, to informację o tym musimy zapamiętać w formie... pliku cookie, zatem jeżeli chcesz zadbać o swoją prywatność w pełni, zapoznaj się z informacjami, jak zupełnie wyłączyć możliwości śledzenia Ciebie w internecie.

✓ Zgadzam się ✗ Nie zgadzam się